Home > Uncategorized > siui – sino ?? suna a impushcatu abuziv shi iepoca de haur…

siui – sino ?? suna a impushcatu abuziv shi iepoca de haur…


sanatatea in deriva ca surferu anonim pleshtit de val, siui sistem central ca comunismu, erevanu shi raspunsu la ce vrea siui-ul, ce face siu-ul?….poate fasole batuta…poate viatza sa ne-o f(sssssss), munca in grup shi grupu de interese, ERP sau SAP? iaca IO pap (shpertz)…, unii se insoara (ghici who?) – noi ne legam pi viatza, softu sau ieducatzia primara = programare – postulat sau lema dulce dilema, oameni shi mashini turbate fac totu pi roate – ghici ce face buturuga, bonlav shi jilav in romanika, asigurat sau alienat, medic-farmacie vese cnas ca impas, unde intra siui shi calca prin balarii juridice,  firma shi starea de persoana juridica – o reushii sa se trateze la MSF?, siui – Sistemu de Indobitocire Unic Infiintzat la nivel natzional,  romanu-turma-boala-medicu-medicamentu-marketingu-interesu-SIUI-sistemu-…ue-infinitu in reprezentarea artistica a lu brancushi: coloana aia

Eseu despre inca o realizare mareatza a zilelor noastre (aaaa…….cate mai avem)

onoratzii (ca nu merita majuscula) care ne conduc sistemu de sanatate – asigurari despre- merg pe uzualul “io me fac che muncesc, voi ve facetzi che platitzi”, ma rog suportatzi ca SUPORTAM cu stoicism din salarii, pensii, etc….fiecare prost care rezideaza in acest taram al tuturor putintzelor.

acu romanu shela, capu lu totzi capii,ca neah….iel ie mai catolic decat papa, ce se gandi…io minustru numit shi cerut pe baricada capitalismului tre sa rezolv problema de sistem ieuropean (ce neah istem parte din partea lui). shi o facu. iel, roman sadea, urmashu lu traian shi decebal shi mai ales ca fanariot destoinic, cum? in forma de comunist ca asta ie…..urma scapa turma sau amintirea recenta bate shcoala ca deh, din iecsperientza invatzam.

shi se nascu SIUI un soft zis de resolvare natzionala a mortzilor shi ranitzilor care ii ducem in spate, io, tu, noi, voi, iei, iele pe scurt contribuabilii rezidentzi (ca nu numa romanashi de la oi ie ashtia mai nou).

ca sa ve iecsplic cum vine treaba:

deci se inventa SIUI, un soft (programel). cica iel le shtie pe toa(n)te care le mishca in sistemu cu sanatatea: spitale, cabinete medici, farmacii, policlinici, analize medicale…..shi ce s-o putea inventa pe margine vietzii omului.

ppl, deci iel ie central, iel aduna de piste tot (de la nistru pan la tisa) tot ce mishca la lingurica iecsistentziala umana: boala scurta, boala grea, handicap shi tot cei mutant, analiza shi prognoza, banii de la fraieri muncitori sau donori. pe scurt whatever ie legat de a fi sau nu. individual shi fiscal, obvious.

mey ideai buna, sa shtie guvernu cu cin are de a face, ieficient shi ielocvent printr-o adunatura de date sortate shi ievaluate ca precum numa peceiu poate.

daaaaaaaar, ca orishice facatura romanesca din ultimele cincinale, iel omu, facatoru datelor shi uneltelor de manipoulare, iel, romanu le face pe toate, cai multilateral desvoltat (undei mey brucan shi aia 20 di ani?)

deci minunea nu tzinu nici trei zile ca fu imputzita ( a se citi virusata) de boala de suflet a umanitatzii (zeitgeist, iluminatti, haarp, masoni, etc) – iei un mar mey????

shi luara poama 😀

deci nishte iluminatzi au gandit:

– a fi medic nu trebe sa respectzi juramantu tau de ajutor, neh, ieshti om ai dreptu sa te oboseshti dupe 20 de fraieri, zilnic. astai norma (undei ceashca???)

– a fi farmacist nu trebe sa dai medicamente decat daca triunghiu bermudelor omu-medicu-banu are o resolvare, adiq tu gaseshti ca iel omu iecsista, boala se poate repara cum zise prostu, care numa iel, acela, te poate repara, numa la banii la care vrea furnizoru, are sau nu are bouu,….etc….mai ales daca vrea siui sa mearga (astai levelu NET v2.0 – dumnezeu).

– a fi bonlav nu trebe decat sa fii lucid sa ai cnp shi medic, shi bani sa plateshti medicu (partea aia a ta) sau sa invoci stelutza sa pici in zona lu cei 20 ca neah d-aia plateshti lunar sa ai de unde sa plateshti daq pici ca fraieru da cu ultimu neuron treaz sa nu PARASESHTI zona crepusculara data de minister gandind ca neah sa nu pici la fo poarta inchisa ca nui shfantzi…. . Tot la multilaterali desvoltatzi tre sa tragem???

acu noi, “oamini de bine”, tre sa intzelegem ca neah dupe ce ne luptaram ca la Plevna sa picam la mustatza in glia doftoriceasca, recunoscuta dupe forma shi vointza lu d…..zeu, dupe ce platir-am peshcheshu de trecere a Stixului (? 200 sau 2000 de ani ie ietalonu? chiar greshii zerou?) ca sa ne revenim la life, deci noi pe noi inshine aflam cu stupoare ca daq vrem shi mai ales AVEEEM cu ce (cu majuscule cai suma maare)  dijaba merem la spitzer sa ne dregem.

Iel, fraieru, popa prostu, spitzeru numitu, shi daq are (deshi la cat le da banii back ministeru indoim-ash) shi daq vrea (deshi are SIUI nu poate sa completeze tembelu datele cerute de un handicapat in mod haotic anapoda,  zisa anus impotriva naturii, deci pe dos ca ashai in tenisu sanatatzii) , deci iel spityzeru NU poate da raspunsu. aaaaaaaaaaa nu se poate conecta……tre link shi semnatura ielectronica….shi P4 shi 1G de ram…..shi mai ales iel spitzeru, firma aia de rahat (dar firma, persoana jurica cu un cod comercial juricic distinct shi clar) tre sa fie zis “on-line” ca dupe ce baga CNP-ul fraierului tre sa aiva sincronizare sa afle daq retzeta nu mai fu introdusa shi alea alea ie corecte toooooooaaaaaaaaaaate shi tu pici ca frunzan-dunga shi iel canta la clape mai tare ca Claiderman sa afle daq are voie sa-tzi vare Ventolinu pe gatlej sa poci respira sa nu pici secerat la iel la ghisheu.

pe scurt:

siui este o interfatza soft care cere atata medicilor cat shi farmacistilor sa fie on-line (adiq in legatura directa shi continua) ca sa poata sa elibereze un medicament obtzinut cu greu in scris dupe lupte, pe o fitzuica scrisa din greu de un fraier care nici nu trebe sa iecsiste ca in curand apar ielectronic protocoalele (numa un ceva medicament la o boala) deci chiar daq ala te shtie shi shtie ca la tine mere mai greu o bulina ca are talc par iecsample shi tu ieshti alergic, tre sa te indoape de 3 ori, tu sa pici la pat shi apey poate da ceea ce shtia de la inceput….hrrrrrrrrrrrr

asta nui nika:

iei, ministeru cu casele shi siui-u masii trec ca COMUNISHTII peste to(n)ti fraierii, de la vladica la opinca (medic-farmacist-asigurat) shi incalca o chestie de bun simtz:

– medicu: il obliga sa calce juramantul lui Hipocrate ( 😀 cine o fi ala) shi deci pica omu la urgentze la ashteptare shi i omu 30 pe zi, nu conteaza, venit confuz fara ban…il lasa…il trimite sa cate shfantzii apey discuta

-farmacistu: are firma? shi ce daca garda poate cauta (din cand in cand) in scrise cat vrea shi cum vrea, iei, SIUI-u ie mai tare, nici nu poate face ceva firma cu banii ei shi marfa ei daq nu zice softu “on-line”.

-asiguratu: shi ce daq plateshte ca fraieru???? ceasu rau pisica 13….daq ie al 21 pe zi sau daca furnizoru de buline nu a dat cu biciu, asta ie, ashai in tenis, plateshti orice apare shi nui romanesc la radacina. Ce conteaza ca avem fabrici (shi uzine) de medicamente, ce conteaza ca Ozone baga talc sa iasa la gramaj??? ie al nostru, al nostru ca bradu…sa moara omu daq n(m)u ie asha…

so:

siui sau sino in romanika asta de ne ocupa tot timpu????

long live za http://www.creativemonkeyz.com!!!!

cea mai tare epidemie virala romanesca get beget. sic.


Categories: Uncategorized
 1. vio
  May 4, 2011 at 11:51 am

  😆 😉
  Pai nu? C-asa-i la noi …

 2. vio
  May 26, 2011 at 3:42 pm

  Si…ca sa ramanem in context 😉 😛

  – Doctore, aici scrie ca trebuie sa iau pastilele astea in fiecare zi, tot restul vietii…Asa e?
  – Da, asa am scris.
  – Va trebui sa trec foarte des pe la farmacie inseamna…
  – V-am dat eu un tub…e mai mult decat suficient.

  Doctorul către proaspătul amputat:
  – Domnule am pentru dumneavoastră o veste bună şi una rea.
  – Care-i aia rea?
  – Ţi-am amputat piciorul sănătos.
  – Şi aia bună?
  – Piciorul bolnav se vindecă!

 3. vio
  July 29, 2011 at 9:43 pm

  Un medic cade in clasicul pacat: face sex cu o pacienta. Dupa aceea il cuprind remuscarile. Avea in cap doua voci. Una il imbarbata:
  -Lasa, nu te mai framanta, nu esti nici primul nici ultimul care o patesti, nu e prima pacienta cu care te-ai culcat, nu o sa fie nici ultima…
  Cealalta voce ii spunea:
  -Dar totusi, tine cont ca esti medic veterinar…

  Un jurnalist intreaba directorul unei case de nebuni, care este testul ce se efectueaza pentru a externa un bolnav. – Umplem cada cu apa, punem alaturi o lingura si o cana. Si ii propunem bolnavului sa goleasca cada de apa. Jurnalistul, zambind, spune: – Orice om normal ar lua cana… – Nu, – spune directorul, – un om normal ar scoate dopul de la cada. Doriti pat langa geam sau langa usa ?

  Suna telefonul si o voce de femeie spune:
  Alo?
  – Cu doamna Ward, va rog.
  – Eu sunt.
  – Doamna Ward, sunt doctorul Jones de la laboratorul de teste. Cand
  doctorul a trimis biopsia sotului dvs ieri la laborator, o biopsie a unui
  alt domn Ward a ajuns concomitent, iar acum nu stim sigur care este cea a
  sotului dvs. Sincer rezultatul poate fi rau sau groaznic.
  – Ce vreti sa spuneti? A intrebat doamna Ward agitata.
  – Pai unul din rezultate indica Alzheimer iar celalalt Sida. Nu putem spune
  care este al sotului dvs.
  – Groaznic! Nu puteti repeta testul?! a intrebat doamna Ward.
  – Putem, dar clinica plateste cheltuielile pentru aceste teste scumpe o
  singura data.
  – Pai si ce ar trebui sa fac?
  – Personalul de la clinica va recomanda sa va lasati sotul undeva in
  mijlocul orasului.
  Daca gaseste drumul inapoi spre casa nu va mai culcati
  cu el!

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: